Пуснат от затвора за кражба на кола повтори след три дни в Русе

24-годишен мъж от село Сеслав, лежал в затвора заради кражба на кола, повтори престъплението си в Русе. Това става само три дни, след като е бил пуснат на свобода.

На 29 май в 20 часа чрез тел.112  в ОДМВР-Русе е постъпил сигнал от мъж, който съобщил за открадната кола. Автомобилът се ползвал за разнос на пици и бил задигнат, докато шофьорът му бил паркирал пред заведение на ул.“Студентска“. Пострадалият обяснил, че влязъл само да вземе поръчките и оставил колата отключена с ключа на таблото. При излизане от заведението видял как изчезва пред погледа му по ул. „Студентска“ в посока Парка на възрожденците.

Дежурните полицейски екипи веднага предприели издирване и след преследване я открили изоставена, с ключа на таблото в центъра на Русе край бул. „Придунавски“. Извършителят избягал, след като видял, че го преследват.

Последвалите действия установили, че това е 24-годишен бивш затворник от Сеслав. За случая е докладвано на дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство за престъпление по  чл.346 от НК.

Exit mobile version