Проф. Хаджийски беше отличен с приз за утвърждаване на болница „Пирогов“

Началникът на отделението по Пластично-възстановителна и естестична хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“ проф. д-р Огнян Хаджийски, дмн, бе удостоен с награда за принос в развитието на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Това стана на тържествена церемония по повод 70 години на болница „Пирогов“. Проф. Хаджийски е основен участник в изработването на програмата за обучение на лекари, стандарта и клиничните пътеки по тази специалност в България и дългогодишен ръководител на клиника по Изгаряния в „Пирогов“.

От началото на 2018 г. проф. Хаджийски ръководи екипа на отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“, а от три години и Департамент Научно-развойна дейност на лечебното заведение.

С привличането на специалисти като проф. Хаджийски авторитетът на УМБАЛ „Медика Русе“ нараства все повече. Болницата разширява кръга от заболявания, които лекува, и спешна и планова медицинска помощ започват да търсят все повече пациенти от цяла България. Лечебното заведение изгражда и устойчив екип от млади специалисти, които имат възможност да усвоят професионализма на изтъкнатите опитни лекари и да го съчетават с енергията, с която разполагат.

Exit mobile version