Проф.Любомир Владимиров оглави дирекция „Екология и транспорт“

Проф. Любомир Владимиров е новият директор на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе. Той бе класиран на първо място с 233.35 точки в конкурса за длъжността, който се проведе на 20 юли. Председател на комисията бе зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

Проф.Владимиров поема поста от досегашния директор Георги Игнатов, който съвместяваше и длъжността директор на дирекцията по обществен ред и сигурност след освобождаването на Спасимир Димитров.  Проф.Любомир Владимиров бе сред най-активните експерти при обсъжданията в комисиите, свързани с темата за чистотата на въздуха в Русе. Той бе и кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“ в редовните избори на 4 април, където като свой приоритет бе поставил решаването на проблемите в екологията.

Роден е на 6 март 1974 г. в Русе. През 1999 г. завършва специалност „Европеистика“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“, а през 2005 г. се дипломира по специалността „Стопански и финансов контрол“ към Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.

През 1999 г. започва работа като сътрудник към Научно-изследователски сектор при Русенския университет, където работи по организация на научно-изследователска и производствена дейност на преподавателите към катедра „Екология и опазване на околната среда“.

От 1999 г. е последователно асистент, старши асистент, главен асистент, доцент и професор в Русенския университет, Аграрно-индустриален факултет, катедра „Екология и опазване на околната среда“, където обучава студенти от специалност „Екология и техника за опазване на околната среда“ по дисциплините „Теория на риска“, „Екологичен мениджмънт“, „Отпадъчно стопанство“,”Екологична експертиза”,”Опазване на околната среда”, „Екологична политика“ и други специалности и дисциплини.

През 2012 г. във Военната академия защитава дисертационен труд на тема „Мениджмънт на трансграничната екологична сигурност“ по научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство (Управление на сигурността и отбраната), където му е присъдена научна степен „доктор на науките“.

Exit mobile version