Проф.Красимир Ениманев: Ще защитавам в парламента с цялото си сърце българските ценности

Уважаеми русенци и жители на Русенска област,

Застанал съм пред вас с името си и кредото си, за да водя листата на КП „Левицата” с номер 14 в Русе.

Нямах намерение да влизам в политиката. Имам един опит в кандидат-кметска кампания и мислех, че с това съм изчерпал политическото си участие в обществения живот.

Приех да съм водач на листата на КП „Левицата”в Русе, защото мисля, че последните 40 години съм се подготвял точно за този момент и точно сега.

Държавата ни е на прага на военни действия. Затова и мотото на изборната ни кампания е:

НЕ НА ВОЙНАТА! МИР ЗА БЪЛГАРИЯ!

Най – хубавите думи на света са „МИР и МАМА”.

Моята мисия е да съм коректив и противник на всеки опит Родината ни да бъде въвлечена в каквито и да било военни действия, защото Българската земя е свещена и трябва да я опазим чиста и неосквернена! Аз съм български офицер и съм се клел пред знамето на България да я защитавам.

За мен това е свято и съм готов да го отстоявам в Парламента, ако ми дадете доверието си и гласувате на 2 април с № 14. Ние нямаме Министерство на войната, имаме Министерство на отбраната и аз съм готов да служа и да отбранявам с всичките си знания Родината си.

Аз живея в Русе, тук са живели родителите ми,тук са живели и дедите ми, тук са раснали децата ми. С Русе ме свързват гробове и дълъг живот, в който съм учил, живял, обичал, създавал . Правил съм всичко по силите си за просперитета на града. Опитал съм се да образовам и дам възможност на много хора около мен да поемат по пътя на правдата и да съградят разумно живота си.

Семейството ми е свързано с образованието и отбраната на Родината. Затова и продължих пътя им в академична посока. Няма човек, който, ако е поискал съвет и е желал да получи образование, да не е бил подпомогнат лично от мен.

Държа много на житейските, български ценности и ще ги защитавам в Парламента с цялото си сърце и душа. Бог е създал два пола и няма сила, която да ме принуди да се съглася и толерирам ценности, чужди на България, на Родината ни.

За мен България, трикольорът и гербът са над всичко, независимо от русофилските ми пристрастия, наследени от опълчението и Втората световна война. Това е втъкано в мен от поколения. Не мога и няма да изменя на кръвта на дедите си.

Не мога да приема, че съдбата на града ни, икономиката и развитието му ще зависят от парашутисти и хора, които не познават улиците на града. Хора, които не знаят проблемите ни, които не дишат въздуха ни, не страдат в болниците ни и не стоят на опашки пред различни административни институции.

Кампанията ни е успешна в Русе, като кореняк русенец ще отстоявам за решението на всички наболели в последните години проблеми на града ни. Готов съм да изслушам всеки един от вас, за да бъда полезен с работата си в бъдеще време.

Хората, които ме познават, знаят че съм човек на честта и няма да престъпя думата си!

Очакват ни трудни времена, затова са ни нужни силни хора. Аз знам, че мога – имам нужните знания и позиции да съм в първите редици. Това е мое призвание и задължение, като българин, офицер , преподавател и учен.

Вярвам в прозорливостта и здравата мисъл на русенци и ви благодаря, че ме подкрепяте.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version