Проф. Велизара Пенчева бе удостоена с Почетното звание ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА на Университета в Питещи

На тържествена церемония проф. д-р Велизара Пенчева от Русенския университет бе удостоена с Почетното звание ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА на Университета в Питещи, Румъния.

На събранието присъстваха още доц. д-р Асен Асенов – декан на Транспортния факултет, доц. д-р Иван Белоев – ръководител катедра „Транспорт“ и проф. д-р Юлияна Попова – координатор интеринституционални комуникации.

„С признателност приемам голямата чест да бъда Доктор Хонорис Кауза на университета в Питещи и съм горда, че се присъединявам към голямото му семейство. Благодарността ми към Вас за тази най-висока и престижна академична титла е искрена и дълбока, а честта да я получа по време на тържественото отбелязване на шейсетата годишнина на университета в Питещи ме прави истински щастлива.“, каза проф. Пенчева в своето слово.

Русенският университет и Университетът в Питещи имат поддържат дългогодишно сътрудничество и приятелство.

„Университетът в Питещи, в мое лице, отличава напредъка на изследванията в транспортната наука и интернационализацията във висшето образование, които вярвам, че в бъдеще ще бъдат още по-необходими и актуални в контекста на зелена и дигитална Европа.“, отбеляза проф. Велизара Пенчева.

Започвайки от самото начало, Университетът в Питещи грабва интереса на много млади хора в страната към програмите за обучение, които предлага. Той привлича за студенти от цял свят, тъй като Питещи е известен с най-големия център за обучение на румънски език за чуждестранни студенти.

За повече от 50 години съществуване в румънското университетско пространство, той е и е признат за източник на човешки ресурси, подготвен във формула за високи постижения за местния, националния и международния пазар на труда. University of Pitesti осигурява безплатен и координиран достъп до модерно образование, съобразен с нуждите и реалностите на европейската социално-икономическа среда.

Exit mobile version