Проф.Белоев е в стабилно състояние, но лекарите изчакват с прогнозите

Състоянието на ректора на Русенския университет и председател на Общинския съвет в Русе чл.-кор.проф.Христо Белоев е стабилно. Той претърпя вчера следобед близо тричасова операция заради кръвоизлив в мозъка, предизвикан от аневризма.

Проф.Белоев бе опериран в столичната болница „Св. Иван Рилски“ от доц. Станимир Сираков, ръководител на Центъра по мозъчно-съдови заболявания, и неговия екип. Лекарите за момента се въздържат от прогнози, тъй като следващите няколко дни са критични при такива пациенти.

Както Русе Медиа първа съобщи, проф.Христо Белоев вчера сутринта се е почувствал зле у дома си. Първоначалните съмнения са били, че е получил тежък инсулт, тъй като симптомите му са сходни с тези на спукана мозъчна аневризма, каквато е била установена впоследствие. Той е бил откаран в УМБАЛ „Медика“, където са направили изследвания и са преценили, че трябва да бъде транспортиран в София. Проф.Белоев е превозен с военен хеликоптер, изискан от здравното министерство, и е опериран незабавно, тъй като е бил с реална опасност за живота.

Операцията е преминала по най-добрия начин и близките и приятелите на проф.Белоев се надяват той да се възстанови възможно най-скоро.

Exit mobile version