Проучват контактните лица на новите болни в Русе, фирмата няма да бъде обявена

Жените, които са установени като нови случаи на коронавирус в Русе, живеят семейно с двама от мъжете, чийто положителни резултати бяха обявени в петък. 29-годишната жена не е имала симптоми, докато 52-годишната в рамките на 3-4 дни е била със силно главоболие, диария, загуба на обоняние и вкус, като няма данни да е била с висока температура. Тя вече е в добро общо състояние, а от вчера постепенно се възстановява обонянието и вкуса й.

От областния щаб съобщиха, че двете жени са свели до минимум социалните си контакти от обявяването на извънредното положение. Все още се проучват контактните им лица. В петък двете жени бяха поставени под 14-дневна карантина заради заразата на мъжете им, но след положителните им проби от днес вече карантината им е 28 дни.

По отношение на фирмата в Източна промишлена зона, в която са работили общо четирима заразени мъже, стана ясно, че името й няма да бъде съобщено от институциите. Според разпоредбите това може да стане само с изричното съгласие на дружеството, каквото не е дадено. Вариантът е самата фирма да се оповести публично, като съобщи и какви мерки са предприети предвид обстановката. До момента такива индикации няма.

С днешните два случая общият брой на заболели от COVID-19 на територията на област Русе стана 12. Трима от тях са напълно оздравели и изписани от лечебните заведения, в които бяха лекувани, но продължават да се намират под домашна карантина за 28 дни. Другите девет души са на домашно лечение. Засега те са в добро здравословно състояние.

Отрицателна е и пробата на мъжа, който се е завърнал с полет от чужбина, но независимо от това той също е поставен под 14-дневна домашна карантина.

 

Exit mobile version