Протестиращите на Дунав мост: Следващата стъпка – затваряме Русе /ВИДЕО/

Протест затвори тази вечер граничния пункт Дунав мост при Русе. В него се включиха жители на Мартен, Сандрово, Сливо поле и Николово, които настояват да се преместят изчакващите тежкотоварни камиони от пътя Силистра-Русе.

Протестиращите блокираха с автомобилите си кръговото кръстовище към моста. Те са категорични, че няма да се откажат от исканията си, докато държавата не намери трайно решение

„Писна ни, до гуша ни дойде, просто държавата да дойде и да каже какво правим с тези камиони, не ги искаме на този път. Да излизат на републиканска пътна мрежа и да приключваме“, обобщи настроенията Елка Недкова от Мартен.

Кметът на Мартен Димо Тонев коментира, че очевидно решение има – днес е предприето спиране на тировете в Гурково, на Хаинбоаз, във Велико Търново, в Осенец. „Спират ти по абсолютно всички паркинги в посока Русе. Нека продължат по този начин и няма да има тежкотоварни автомобили до изграждането на буферния паркинг. Начин има, трябва желание и воля“, каза Тонев.

Протестиращите заявиха, че ако не се предприемат действия от страна на институциите и тапите от и към Мартен продължават, ще блокират всички входове на Русе и ще откъснат града. По време на блокадата тази вечер превозните средства бяха пренасочвани от полицията по обходни маршрути.

Exit mobile version