Протестиращите бизнеси: Искаме да работим, а не да ни спират /ВИДЕО/

Протест на различни бизнеси срещу мерките се състоя днес в Русе. Няколкостотин участници направиха шествие по главната улица, което премина с плакати от Халите до сградата на областната управа. Заведенията затвориха за два часа и половина, а по пътя си протестиращите освиркаха работещите кафенета, които не са солидарни с бранша.

Таксиметрови шофьори пък блокираха за кратко възлови кръстовища, тъй като със затварянето на заведенията вечер остават без работа. Според ресторантьорите подобни мерки трябва да се прилагат и за хипермаркетите, където има струпване на много хора.

„Не сме против тях, но каквото е за единия, такова и за другия. Нас не би трябвало да ни спират по тази логика също, както и тях не ги спират. Искаме да работим. По този начин се губи и персонал, то е всеобщо, всеки знае за какво става въпрос, после много трудно се събира този персонал обратно, за да работи, и по този начин се убива бизнесът“, сподели Светлозар Савов, собственик на заведение.

„Реално ние носим на гърба си цялата ковид вълна. Последните два месеца бяха добри за бранша, но те не могат да компенсират целия този период. Няма как да забраняваш да работят хората на 50 %, а ние да си държим същите разходи твърди.  Трябва адекватни икономически мерки“, коментира Стефан Стефанов, собственик на ресторант.

Областният управител на Русе Борислав Българинов се срещна с протестиращите на площада, за да изслуша техните въпроси и мнения относно затягането на мерките. Мнението на Българинов е, че е важно да има по-голям процент ваксинирани, което ще даде повече сигурност и повече свобода на бизнеса.

Exit mobile version