Промени при ГЕРБ-СДС в Русе,Алисе Муртезова напусна листата/ВИДЕО/

С изненадващи промени се оказа окончателният вариант на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за Русенския район. Тя бе регистрирана в РИК-Русе от водача Красен Кралев, втората Десислава Атанасова, областният координатор Георги Кръстев и общинския ръководител Бедрос Пехливанян. Какво казаха те за предстоящите избори и кампанията – вижте във видеото.

Първоначалният вариант, който бе обявен пред обществеността, бе с водач Красен Кралев, втора трябваше да бъде мениджърът на „Медика“ Алисе Муртезова, а трета – Десислава Атанасова, която е водач и на листата на ГЕРБ-СДС в Разград. Преди няколко дни неофициално стана ясно, че двете дами са разменили местата си.

Днес обаче името на Алисе Муртезова изобщо не фигурираше в списъка с кандидати, а Десислава Атанасова обясни, че решението за оттегляне от листата е лично на Алисе Муртезова и само тя може обясни какви са причините. Атанасова припомни още, че листата се утвърждава от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Според неофициална информация Алисе Муртезова се е почувствала огорчена заради разместванията, направени в последния момент. Още повече, че тя напусна Общинския съвет, за да заеме временно място на депутат в предишното Народното събрание, докато Красен Кралев е служебен министър. Така тя се оказа с най-краткия депутатски мандат за Русе. В същото време хората от града и общината продължават да я търсят за решаване на проблеми като общински съветник, защото я припознават като човек, който откликва винаги. Самата Алисе Муртезова не отговаряше на мобилния си телефон следобед.

След оттеглянето й на трето място изненадващо се оказа председателят на Регионалната колегия на БЛС-Русе д-р Цветан Райчинов, а четвъртото място е за адвокат Николай Братованов, който е от гражданската квота от страна на ГЕРБ. Коалиционният партньор СДС, който на предишните избори имаше четвърто място в листата, този път е на пето. Вместо Станимир Станчев, който не е пожелал да участва в изборите, сините издигат областният председател Драгомир Дамянов от  Две могили. Шести в листата е новият областен ръководител на ГЕРБ Георги Кръстев.

Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДС:

1.Красен Кралев

2.Десислава Атанасова

3.д-р Цветан Райчинов

4.Николай Братованов

5.Драгомир Дамянов

6.Георги Кръстев

7.Бедрос Пехливанян

8.Орлин Дяков

9.проф.Михаил Илиев

10.Иван Иванов

11.Светлина Стоянова

12.Красимир Костадинов

13.Кремена Кръстева

14.Евгени Игнатов

15.Кристиана Колева

16.Мирослав Залев

Exit mobile version