Прокуратурата ще изнесе днес информация за тежкото престъпление в Ценово

Прокуратурата ще изнесе днес официална информация за разследването на тежкото престъпление в село Ценово, извършено на 20 май, при което 75-годишна жена бе изнасилена и ограбена. По предварителна информация има задържан, на когото вече са повдигнати и обвинения. За извършените престъпления законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ с различна продължителност: за изнасилването – затвор от 2 до 8 г., за грабежа –затвор от 3 до 10 г., за противозаконното влизане в жилището нощем –затвор от 1 до 5 г.

Както Русе Медиа съобщи, сигналът за престъплението е бил подаден на 21 май малко след 10.30 ч в РУ-Бяла. Изпратеният на място полицейски екип е установил, че на 20 май около 23 часа неизвестен мъж е проникнал незаконно в къщата на 75-годишната жена, изнасилил я е и е задигнал сумата от 60 лв. Жертвата е била заплашвана, но не й е нанасян побой, каквато бе първоначалната информация. Жената е съобщила на близките си едва на следващия ден за преживяния ужас. Тя е била разпитана от разследващите и е направена съдебномедицинска експертиза, има дактилоскопни и ДНК-експертизи.

На пресконференцията днес ще присъстват прокурори от Апелативна прокуратура – Велико Търново, и Окръжна прокуратура – Русе и Районна прокуратура – Русе, както и ръководството на ОД на МВР – Русе.

Exit mobile version