Прокуратурата предаде на съд полицаите от Сливо поле за подкупи

Окръжна прокуратура-Русе внесе обвинителен акт срещу тримата полицаи от РУ-Сливо поле, разследвани за подкупи. Обвиняемите Борислав Борисов – на 45 години, Емил Моллов – на 42 години, и Назиф Ахмедов – на 42 години, бяха задържани на 06.01.2021 г. при получаването на пореден подкуп по време на нощно дежурство. Сумите са искани и получавани от водачи на МПС, които преминават по пътя гр. Силистра – гр. Русе, за да не им бъдат съставяни актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата от полицейските служители.

Борислав Борисов, който е бил командир на отделение в Охранителна полиция, е обвинен в получаването на 15 подкупа. Младши автоконтрольорът Емил Моллов е обвинен за 9 подкупа, а охранителният полицай Назиф Ахмедов – за 7 подкупа и за незаконно държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие /21 броя патрони калибър 7,62х25/.

По време на разследването са разпитани 21 свидетели, приети са експертизи от три вещи лица и са иззети мобилни телефони, банкноти и други веществени доказателства. Обвиняемият Борислав Борисов е с мярка за неотклонение „домашен арест“, а останалите двама обвиняеми с „парична гаранция“.

По обвиненията за поискани и получени подкупи законът предвижда наказания от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 лева и лишаване от права.

Очаква се насрочване на делото от Окръжен съд-Русе.

Exit mobile version