Прокуратурата в Русе поиска 30 години затвор за Северин Красимиров /ВИДЕО/

Подсъдимият: Съжалявам, просто млад съм, направих една грешка

Окръжната прокуратура в Русе поиска 30 години затвор при първоначален специален режим за 21-годишния Северин Красимиров, който на 6 октомври м.г.отне живота по брутален начин на телевизионната водеща Виктория Маринова. Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като подсъдимият се призна за виновен и по трите обвинения – за изнасилване, блудство и убийство. Близките на жертвата поискаха 450 000 лв. обезщетение за причинените страдания.

Според прокуратурата Северин трябва да получи най-тежкото наказание -доживотен затвор без право на замяна, но заради съкратеното следствие присъдата му ще бъде намалена с една трета. Законът в този случай предвижда между 20 и 30 години, като обвинението настоя за максимума.

Окръжният прокурор Георги Георгиев и наблюдаващият прокурор Кремена Колицова детайлно описаха живота на подсъдимия – роден в многодетно семейство от 8 деца, оставени в социални заведения, израснал без баща. Не е посещавал училище и е изостанал в развитието си. След като е насочен към помощно училище, го посещава до пети клас нередовно, но се научава да чете, сричайки, и да говори български. Още в училище е имал проблемно поведение, диагностициран е първо с лека, а по-късно с умерена степен на умствена изостаналост. Срещу него са подавани жалби в полицията за агресивно поведение срещу непознати, но не е осъждан.

Много подробно бяха описани часовете преди и след извършването на престъплението. Изнесените детайли около убийството на Виктория Маринова са наистина потресаващи по своята бруталност, така ще ги спестим. Най-общо, тя е била набелязана, за да удовлетвори Северин своя нагон, а след като го е заплашила с полиция заради агресивното му поведение, са последвали действията му, довели до смъртта й.

„Северин е безскрупулен, жесток и не проявява никакво уважение към другите хора. Проявява яростна агресия, когато не се случи това, което иска. Напълно е съзнавал последиците от действията си“, заявиха от обвинението.
Служебният защитник на Северин изтъкна редица обстоятелства, които според него смекчават вината на подсъдимия –  самопризнания, чисто съдебно минало, пълно съдействие на разследващите, както и умствената му изостаналост. Той поиска общо 15 години лишаване от свобода за подзащитния си.

В съда Северин изрази съжаление за стореното и се извини на близките на жертвата си. „Съжалявам, дето съм го направил това нещо. Просто млад съм, направих една грешка. Признавам си вината, втори път няма да я направя. Съжалявам много, извинявам се на госпожа Виктория на родителите. Искам да върна времето назад, но не мога. Съжалявам много“, бяха последните му думи пред петчленния съдебен състав.

По време на заседанието в залата се появиха майката и бабата на Северин. На почивката майката Надежда се хвърли на земята с писъци и се наложи да бъде изведена от охраната, а впоследствие и от сградата на съда.

От близките на Виктория Маринова на делото присъстваше само баща й Георги, който заедно със съпругата си Галя и дъщерята на жертвата са граждански ищци.

Присъдата ще бъде обявена от съдия Юлиян Стаменов днес в 17 ч.

Exit mobile version