Проектът „Грижа в дома в община Борово“ разшири мрежата от здравно-социални услуги

Проектът „Грижа в дома в община Борово“ разшири мрежата от здравно-социални услуги. В началото на месец януари 2023г. беше подписан договор за безвъзмездна финансова помощ между Министерство на труда и социалната политика и Община Борово за изпълнение на Проект „Грижа в дома в община Борово”, договор № BG05SFPR002-2.001-0092 , финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз. Проектът е на стойност 263 745.12 лева.

Главната цел на настоящия проект е фокусирана върху създаването на интегрирана здравно-социална услуга в общността, която да доведе до подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора в невъзможност от самообслужване чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на релевантен капацитет за предоставянето й.

Проектът „Грижа в дома в община Борово“ разшири мрежата от здравно-социални услуги на територията на повече населени места от община Борово за удовлетворяване на индивидуалните потребности и преодоляване на социалната изолация на хората от уязвими групи, без да се налага да бъдат извеждани от домашната си среда. Към момента по проекта се обслужват над 48 потребители..

Чрез изпълнението на проектните дейности се осигурява на възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания предоставяне на мобилни интегрирани здравно-социални услуги; психологическа подкрепа; доставка на хранителни продукти от първа необходимост до домовете на лицата; заплащане на битови сметки със средства на потребителите; предоставяне на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, заявяване и получаване на административни услуги и други.

Exit mobile version