При спецакция в Русе са иззети наркотици и са задържани двама мъже

Специализирана полицейска операция по линия на противодействие разпространението на наркотични вещества се е провела на територията на гр. Русе, от служители на русенската ОДМВР – от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и сектор „Специални тактически действия“, под надзора на Окръжна прокуратура – гр. Русе.

В хода на операцията на главния път Русе – Варна в района на кв. ДЗС е спрян и проверен лек автомобил марка „Рено“, модел „Меган“,  с русенска регистрация,  управляван от 37-годишна жена, в който е имало и трима пътници – двама мъже на 36 и 40 г., както и жена на 34 г. , четиримата русенци.

При проверката в автомобила са намерени найлонови торбички, съдържащи бяло кристалообразно вещество с приблизително тегло около 40 грама и кафяво прахообразно вещство – около 80 гр. Направените полеви наркотестове са дали реакция за метамфетамин на бялото вещество, а на кафявото за хероин.  Извършени са необходимите процесуално-следствени действия.

Двамата мъже са задържани първоначално по ЗМВР до 24 часа, а след това 36-годишния с постановление на прокуратурата до 72 часа. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК и работата по него продължава под надзора на прокуратурата.

 

Exit mobile version