При обход: Полицай спипа крадец в действие във вилна зона край Русе

Полицай спипа крадец в действие при обход на местността Сухия кладенец край Русе. Вчера около 14.30 ч полицейския инспектор, обслужващ района, установил 37-годишен мъж, който носел увит в олекотена завивка 40-инчов телевизор марка „Краун“.

При проведената беседа с мъжа, който е криминално проявен и осъждан, е станало ясно, че телевизорът е откраднат от вила в местността. Имотът бил собственост на 75-годишен мъж от Русе, а при извършения оглед на място е установено, е че във вилата е проникнато чрез счупване на прозорец на спалнята. Оттам са били откраднати телевизор, дамски бижута и дамски парфюм, всичко на стойност около 360 лева.

По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 196 ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1,. т. 3 вр. 194, ал. 1 от НК.

И още една кражба е разкрита от органите на реда. На 1 срещу 2 август е било разбито избено помещение на блок на ул. „Воден“. Собственикът -73 -годишен мъж, е установил, че катинарът е разбит и са задигнати седалка и кормило за велосипед  и няколко комплекта инструменти. В хода на работа по случая е установен извършителят – млад мъж от с. Малко Враново. Вещите са върнати на собственика. По случая е регистриран заявителски материал за извършено престъпление от общ характер по чл. 195, ал. 1 от НК.

 

Exit mobile version