„Приятели на Русия“-Русе настоява за отмяна на експулсирането на руските дипломати

Възражение срещу експулсирането на 70 руски дипломати от България разпространи Регионалният обществен съвет“Приятели на Русия“ в Русе. В него се изразява категорично несъгласие с решението на премиера в оставка и се настоява то да бъде преразгледано и заповедта да бъде отменена от Народното събрание. Ето какво се казва в текста:

„Да посегнеш на дълговечна връзка между България и Русия е престъпление. Това не се е случвало и в най-мракобесните фашистки времена, през Втората световна война, когато фашистка България не посяга на руската дипломация.

Категорично изразяваме несъгласие  с решението на Министър председателя в оставка, Кирил Петков, относно експулсирането на 70 руски дипломати. Това еднолично самоволно решение е повече от престъпление. Това е грешка, която ще съсипе България и в частност гр.Русе и региона, които имат дълготрайни търговски отношения с Русия. Това абсурдно решение ни поставя в зависимост от САЩ и Западна Европа. Вероятно това е пътят, нечисти интереси да влязат на българския пазар и в българската политика, да диктуват правила и да ни обявят за бананова република. Този акт на своеволие ни прави роби, а не свободни хора, каквито сме.

Ние, членовете на Регионален обществен съвет „ Приятели на Русия”, граждани, симпатизанти на руския народ и култура, представители на русенския бизнес, работещ с Русия, настояваме за преразглеждане на решението и гласуване в Народното събрание на тази заповед  и нейната отмяна!“.

Exit mobile version