Пристигна втората пратка от ваксината за медиците, чака се и трета последна

Втората пратка от ваксината срещу COVID-19 пристигна днес по обед в Русе от Велико Търново. 68 флакона бяха докарани от автомобил на Регионалната здравна инспекция, придружаван от полицейски ескорт. Ваксините ще стигнат за общо 340 лекари, медицински сестри, санитари и друг здравен персонал на първа линия.

Поставянето на ваксините ще започне в Университетска болница „Медика Русе“ в изнесен кабинет на лечебното заведение пред ДКЦ 2.  В останалите три болници от областта, където са обособени имунизационни кабинети за поставяне на ваксината срещу COVID-19, ваксинацията ще започне утре. Това са Университетска болница „Канев“, Белодробната болница и Многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“.

Другата седмица в Русе ще пристигнат още 9 флакона с ваксината на Phizer-BioNTech, които ще стигнат за 45 души. Така с тези два транша ще бъдат ваксинирани общо 385 медици, а заедно с първата пратка на 28 декември, която бе предназначена за 200 медици на първа линия, общият брой на ваксинирането на 585 медици.

Exit mobile version