Приключенска игра „История е жива“ събира русенци с коли и велосипеди /ВИДЕО/

Ентусиасти от Русе ще опознават културно-историческото наследство на града чрез приключенска игра, която ще се състои в събота, 9 октомври. Тя се нарича „Историята е жива“, а участниците в нея ще имат задачата да разплетат десет загадки, свързани с емблематични сгради. Приключенците ще се придвижват с велосипеди или автомобили, като най-атрактивната част ще бъдат ретро колите по улиците на Русе.

Да опознаеш града си и неговото минало чрез приключенска игра – тази задача са си поставили инициаторите от Авто-мото клуб „Русчукъ“. Идеята им е под формата на загадки да предизвикат интереса към историята и културното наследство.

„Целта  на играта е да се премине през определен брой точки, емблематични за град Русе сгради, добре познати на всички, като интересното е, че на старт получаваш първата си задача под формата на въпрос, логическа задача или снимка. Така трябва да отгатнеш мястото, да го разпознаеш от снимката или, решавайки правилно задачата, да разбереш къде трябва да достигнеш“, казва председателят на клуба Десислава Василева.

Стюарди ще засичат времето за достигане до определения обект и ще раздават указанията, за може участниците да отидат до следващата дестинация. Участниците ще се придвижват с велосипеди, мотоциклети или автомобили, а най-атрактивната част ще бъдат ретро колите.

„Ретро автомобилите са част от нашето културно наследство, така както прекрасните архитектурни паметници в нашия център, неслучайно Русе се нарича малката Виена и както трябва да познаваме историята на града си, така трябва да запазваме и културното ни наследство, било то и техническо във формата на ретро автомобили и мотоциклети“, казва още Десислава Василева.

Финалът на играта ще бъде на Автополигона в кв. ДЗС, където ще бъдат изложени превозни средства, част от културно-историческото наследство. Там освен церемонията по награждаването ще има картинг състезание и състезание по майсторско управление на автомобил и мотоциклети.

Инициативата е част от проекта „Историята е жива“, които се реализира с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Община Русе. Участието в играта е безплатно и ще става чрез предварително записване на телефон 0886002940 или на е-mail: automotoclubruschuk@gmail.com.

Програма за 10 октомври:

10:00 часа – старт на приключенска игра „Историята е жива“ за класове Ретро автомобили и Велосипеди – от паркинга на МОЛ Русе, финал Автополигон в кв. ДЗС

10:00 часа – старт на Картинг състезание организирано от Картинг писта Русе – Pist Kart Extreme и Академичен клуб „Четири колела“ към РУ „Ангел Кънчев“

11:00 часа – старт на приключенска игра „Историята е жива“ за клас Автомобили – от паркинга на МОЛ Русе, финал Автополигон в кв. ДЗС

13:30 часа – старт на състезание по Майсторско управление за автомобили организирано от Академичен клуб „Четири колела“ към РУ „Ангел Кънчев“ и приключенска игра „Историята е жива“ за класове Ретро мотоциклети и Мотоциклети от Автополигон в кв. ДЗС

19:00 часа – автокино прожекция на филма „Завръщане“ – автополигон в кв. ДЗС

21:30 часа – автокино прожекция на филма „Диви и щастливи“ – полигон в кв. ДЗС

 

 

Exit mobile version