„Приказното“ камионче потегли с балони и настроение из Русе /ВИДЕО/

„Приказното камионче“ с балони и настроение потегли тази сутрин из Русе, за да зарадва по инициатива на Община Русе и Общинския детски център за култура и изкуство децата за празника 1 юни. Детски песни и приказки заедно любимите герои Снежанка, Червената Шапчица и Пипи Дългото чорапче веселят малчуганите по главната улица.

Камиончето се движеше по маршрут през Съдебната палата и площада пред Общината, за да завърши своето приключение на пл. „Александър Батенберг“. На четирите локации децата слушат приказки и се снимат и забавляват с приказните герои.

Веселото настроение се създава от актрисата Евгения Явашева, актьорите от Държавен куклен театър Йоланда Михайлова, Мартин Маринов, както и актрисата от ДТ „Сава Огнянов“ Кристиана Ценкова. Сценограф на пътуващото камионче е Лиляна Василева.

От 14 часа пред Доходното здание пък Фондация „Русе – град на свободния дух“ ще направи „Палитра от детски усмивки“, като ще бъдат връчени подаръци на 12 деца с отлични резултати в учебния процес и награди от различни инициативи. В следобедните часове на шест места в града – на пл. „Батенберг“, на пл. „Свобода“ (пред Съдебната палата), в Парка на младежта и в кварталите „Дружба“, „Чародейка“ и „Здравец“ – децата на Русе ще получат и балони, подарък от Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“. Инициативата се реализира със съдействието на доброволци от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе.

Exit mobile version