Признание за БМЧК-Русе: Толга Мехмедов отново е в Националното ръководство, русенци имат две отличия

Националното събрание на Български младежки Червен кръст избра ново ръководство, в което влиза и представител на БМЧК-Русе. За член на Изпълнителния съвет на Българския младежки Червен кръст за втори пореден мандат бе избран Толга Мехмедов – делегат от област Русе.

Толи е доброволец от 10 години, като е преминал редица областни, междуобластни, национални и международни обучения. Преминал е през всички ръководни позиции на областно ниво, като през изминалия мандат (2021-2023 г.) бе член на националното ръководство на БМЧК и отговаряше за направление „Активно включване в социална среда“. През настоящия мандат (2023 – 2025 г.), Толга Мехмедов ще отговаря за направление на дейност „Първа помощ и здравна програма“.
И още две хубави новини има за БМЧК – Русе.  Младите русенски червенокръстци получиха годишната награда за дейност в направление “Хуманитарно образование”, във връзка с провеждането на дейности, по случай кампания на ООН, свързана с насилието над жени, както и грамота за иновативни дейности -обособяването на Кът “Екология”.
По време на събранието участие взеха делегати от всички областни организации на БМЧК, като бяха представени и гласувани Отчета за дейността на организацията, Отчета за дейността на съветника по съответствието, както и насоките и плана за следващия мандат.

Exit mobile version