Призив към абитуриентите: Изчакайте да празнувате след матурите /ВИДЕО/

С призив към абитуриентите да се въздържат временно от импровизирани шествия, каквито се състояха в съботния ден в центъра на Русе, се обърнаха председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Те отправиха молба към завършващите да не празнуват и да не нарушават здравните мерки в периода от 20-ти до 31-ви май, когато обикновено са абитуриентските балове, а да изчакат до приключване на държавните зрелостни изпити.

Иво Пазарджиев и Росица Георгиева се срещнаха с дванайсетокласници от всички училища, за да коментират обществената реакция срещу организираните шествия въпреки правилата за сигурност в пандемията. Председателят на ОбС сподели, че абитуриентите заслужават да имат изпращане и изрази готовност да съдейства за провеждането на балове. Той апелира също учениците да не шофират след употреба на алкохол в празничната еуфория.

Учениците споделиха на свой ред, че заведенията и хотелите, в които са били направени резервации и е било платено, отказват да им възстановят сумата. Пазарджиев пое ангажимент да им съдейства по този проблем.

Росица Георгиева насочи вниманието към предстоящите държавни изпити, които са най-важни към този момент, и помоли посланието да няма масови събирания да бъде разпространено сред всички бъдещи абитуриенти. Така матурите ще минат безпроблемно и без риск от евентуална зараза.

 

Exit mobile version