Премиерата на операта „Мефистофел“ се отлага за пореден път, има болни артисти

Премиерата на операта „Мефистофел“ от Ариго Бойто се отлага за пореден път. Русенска опера трябваше да я представи през март 2020 г. в рамките на 60-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“, което обаче не се състоя заради пандемията. Фестивалът се отложи и през септември, а през февруари 2021 г. стана ясно, че няма да го има и през март 2021 г.

Въпреки това Русенска опера реши да осъществи премиерата на „Мефистофел“, макар и извън рамките на фестивала. Тя бе планирана за 22 март, но поради здравословни причини на част от екипа се отлага за септември 2021 г.

На мястото на премиерата на 22 март публиката ще може да гледа в Доходното здание най-новата продукция на операта – „Сватбата на Фигаро“ с участието на Венцеслав Анастасов, Теодора Чукурска, Момчил Миланов, Даниела Караиванова, Петя Цонева, Емил Желев, Андреана Николова, Александър Баранов, Иван Пенчев, Стоян Стоянджов и Мария Анастасова.

Сумата за закупените билети за „Мефистофел“ може да бъде възстановена на каса Опера до 22 март или билетите да бъдат презаверени за постановката „Сватбата на Фигаро“. За въпроси и резервации: отдел „Маркетинг и организация на спектакли“ – телефон 082 825 042, съобщиха от операта.

Exit mobile version