Премахнаха паднало изсъхнало дърво до Стоматологията /ВИДЕО/

Изсъхнало дърво е паднало снощи около 21 часа до Стоматологията. Служителят, който е охрана на сградата, чул трясъка и отишъл да види какво се случва. За щастие при падането на дървото не е имало минаващи пешеходци и няма пострадали хора. Хората в района не са подавали сигнал към община Русе, тъй като не са смятали, че дървото е опасно.

Сигнал бе подаден едва днес следобед и дървото бе премахнато за по-малко от час след това. Служители от „Паркстрой“ с необходимата техника го нарязаха и транспортираха за минути. Те споделиха, че вече нещата се случват доста по-бързо и лесно, след като имат техниката, която е необходима при такива ситуации. В противен случай би им отнело много време, тъй като освен рязането, процедурата е свързана и с доста работа на ръка като товарене и извозване.

При подаване на такива сигнали на тел. 112 се отзовава екип на пожарната, но техният ангажимент е да нарежат падналото дърво и да освободят и обезопасят пространството, а впоследствие самото почистване и извозване на дървесината, клоните и остатъците е работа на общинското предприятие.

Exit mobile version