Предстои подписването на договора за новите 15 тролейбуса за Русе

„Общински транспорт Русе“ ЕАД е пред подписване на договора за новите 15 тролейбуса, които ще обслужват пътниците от градския транспорт в Русе. Това стана възможно, след като Върховният административен съд отхвърли жалбата на консорциума „Екселор – Каргомакс“, който оспорваше избора на доставчик на 15-те превозни средства. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

То е част от проекта за осигуряване на по-чист въздух в Русе чрез покупката на екологични возила. „Това означава че скоро по улиците на Русе ще се движат 15 чисто нови тролея. Те са модерни, изцяло нископодови. Предназначени са за екологичен транспорт на пътници в градска среда. Производителят дава възможности за комбиниране и подреждане на седалките в различни комбинации, за широко приложение. Те могат да варират от 29 до 35. Конструктивните решения на техническите елементи позволяват и много икономична работа на този тролейбус. Превозните средства са оборудвани с климатик, като са подходящи за трудноподвижни пътници и майки с колички“, обясниха от „Общински транспорт Русе“.

Тролейбусите трябва да бъдат по улиците на Русе до есента на 2023 г., а освен тях по проекта са доставени и 20 електробуса.

 

Exit mobile version