Представят новите европрограми и парите за земеделие в Борово, Бяла и Ветово

Информационни срещи за представяне на новите европрограми и възможностите за финансиране в областта на земеделието ще се състоят през следващата седмица в Борово, Ветово и Бяла. Екипът на Областния информационен център-Русе заедно с експерти от Службата за съвети в земеделието ще гостуват на 17 октомври /понеделник/ в Община Борово, на 18 октомври /вторник/ – в Община Ветово, а на 19 октомври /сряда/ – в Община Бяла. Навсякъде информационните събития са в заседателните зали на общините, а началният час е 10,30.

Такава среща днес имаше и в Ценово, където експерти на центъра запознаха заинтересованите участници със Споразумението за партньорство за програмен период 2021 – 2027 и с новите програми. Фокус на презентацията бяха Зелената сделка и връзката на заложените в нея мерки с дейностите, които ще се финансират от секторните програми. Управителят на ОИЦ-Русе Диана Аврамова информира присъстващите за Споразумението за партньорство за програмен период 2021 – 2027, за новите програми, като акцентира върху приоритетните им цели и възможностите за финансиране, които предоставят.

Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 и новата трансгранична програма Интеррег V-A Румъния – България бяха другите акценти в презентацията.

От своя страна представителите на Националната служба за съвети в земеделието обясниха какви са условията за кандидатстване по подмярка 6. 1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“.

Подобни срещи ще има в останалите населени места от областта.

Exit mobile version