Представят книгата „Русе – за първи път в България“ в библиотеката

Представянето на книгата „Русе – за първи път в България“ ще се проведе на 31 октомври (вторник) в 18:00 ч., в зала Заседателна на библиотека „Любен Каравелов“, а не както беше обявено първоначално на 3 ноември.

„Русе – за първи път в България“ се издава с любезното съдействие на Община Русе в партньорство с Регионален исторически музей – Русе, Държавен архив – Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

Книгата е създадена от авторски екип в състав: Йовчо Стоянов, Румен Кузов, Стоян Комитски и Хачик Лебикян. Съдействие при разработката на текстовете, предоставянето и подбора на илюстративния материал оказват специалистите от Регионалния исторически музей-Русе проф. Николай Ненов, Дияна Ботева и Кремена Тодорова; от Държавния архив-Русе Толя Чорбаджиева и д-р Надежда Цветкова; от Регионалната библиотека „Любен Каравелов“-Русе Теодора Евтимова и д-р Теодора Дянкова. Документи от личните си архиви и колекции предоставят както авторите, така и Боян Драганов, Стефан Драганов, Илиян Илиев, Дитер Хес и др. Преводът е поверен на Миглена Парашкевова и Николай Маринов.

Exit mobile version