Предлагат нови минимални и максимални цени за такситата в Русе

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев е внесъл предложение за нови минимални и максимални цени за таксиметров превоз в Русе. Това е направено във връзка с постъпило предложение от таксиметрови превозвачи и след разглеждане в постоянните комисии на местния парламент е взето решение председателят да изготви докладна записка.

Таксиметровите фирми искат промяна в цената на предлаганата от тях услуга: за дневна тарифа 1.05 – 1.50 лв/км, и за нощна тарифа 1.20 – 1.80 лв/км. Основен мотив са покачването на цените на горивата, разходите за поддръжка на автомобилите, поскъпването на застраховките и техническите прегледи, цената на труда както и обстоятелството, че същите не отговарят на пазарната действителност в Русе.

Последното изменение на цените за километър пробег е прието с Решение № 678 /14.10.2021 г., където Общински съвет – Русе е определил минимални цени за дневна тарифа 0.89 лв./км и за нощна тарифа 0.99 лв./км, а максимални – за дневна тарифа 1.29 лв./км и за нощна тарифа 1.49 лв./км.

Предложението, което е внесено от председателя на Общинския съвет, определя цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег на територията на Община Русе, както следва:

  1. Минимални цени:
    1. Дневна тарифа – 1.05 лв.;
    2. Нощна тарифа – 1.20 лв.
  2. Максимални цени:
    1. Дневна тарифа – 1.50 лв.;
    2. Нощна тарифа – 1.80 лв.

Заинтересованите лица и организации могат да се запознаят с проекта за решение всеки работен ден от 14 до 16 часа в сградата на Община Русе /пл. „Свобода” №6/, ет. 3, стая 304. Той е публикуван и на сайта на Общинския съвет. Срокът за становища и предложения е 30 дни.

Exit mobile version