Преди последния мач: Четирима футболисти от „Дунав“ освободени, двама наказани

Футболистите на „Дунав“-Русе ще излязат в силно променен състав за последния си мач от полусезона, който ще се играе на 14 декември в София. Момчетата на наставника Людмил Киров ще гостуват на ЦСКА преди зимната почивка.

Шестима са футболистите, които със сигурност няма да са на терена. От днес официално са прекратени договорите на полузащитника Иван Селеменев, защитника Самуел Инкоом, полузащитника Самир Аясс и вратаря Генадий Ганев. Това е станало по взаимно съгласие, съобщиха официално от клуба.

„Дунав“ няма да разчита и на наказаните за един мач полузащитник Ивайло Лазаров и защитника Александър Исаевски.

Отсъствието на толкова играчи от основния отбор ще бъде компенсирано с участието на юноши, както вече стана на срещата в Русе с „Локомотив“-Пловдив. Намеренията на ръководството на клуба е младите футболисти да бъдат включвани по-активно през пролетния полусезон. Според треньора Людмил Киров тимът трябва да привлече 4-5 нови играчи, като вече работата по зимната селекция е започнала, макар и неофициално. Разговори ще се водят с футболисти от ефбет Лига и от Втора лига, а желанието е да се подобри играта и успеваемостта.

Преди последния мач „Дунав“ е на 11-о място със 17 точки, като разликата с намиращия се пред него „Етър“-Велико Търново е само 1 точка. На 12-о място е „Царско село“ с 16 точки, а последни са „Ботев“- Враца и „Витоша“-Бистрица.

Exit mobile version