Преди изборите: Отчетът на кмета на Русе разбуни политическите страсти /ВИДЕО/

Отчетът на кмета на Русе Пенчо Милков за мандата 2019-2024 г., който той направи днес като първа точка на заседанието на Общинския съвет, очаквано разбуни политическите страсти. Тъй като това е последната сесия на местния парламент и предстои предизборна кампания, моментът логично бе използван за изказвания за похвала или критика на общинското ръководство – според това дали се изказват поддръжниците на Пенчо Милков или неговите опоненти.

Всъщност кметът започна отчета за мандата си съвсем добронамерено, като благодари на общинските съветници за съвместната работа. Той сподели, че е направил справка и няма друг Общински съвет, в който 51 съветници да представляват 10 политически сили. „Въпреки острите дебати това е богатство на Общинския съвет. Работихме изключително ползотворно, обединявали сме се по важните теми. Затова започнам с едно „благодаря“, оценявам работата на всеки един от тези 51 души“, каза Пенчо Милков. Той представи накратко свършеното в отделните ресори /във видеото/.

Последваха остри изказвания от общински съветници от различни групи – опозицията в лицето на ГЕРБ и СДС, както и настоящият съветник от „Патриотите-ВМРО“ Росица Георгиева, за която упорито се твърди, че сега ще бъде кандидат от листата на ГЕРБ, отправиха критики към кмета по различни теми и го обвиниха в неизпълнени обещания. Съветниците от БСП излязоха в негова защита с контрааргументи, след което на финала Пенчо Милков отговори на всички и отново заяви, че винаги е бил готов за диалог с всеки един общински съветник, за да работят заедно в името на Русе.

Как премина дебатът – може да видите във видеото тук – https://youtu.be/NVo1OfW1b2Y

Exit mobile version