Предизвестено: Анатоли Станев е новият областен управител на Русе

Новият областен управител на област Русе е Анатоли Станев, реши правителството на онлайн заседанието си днес. Въпреки несъгласието на част от обществеността с номинацията, досегашният директор на РИОСВ-Русе заема поста на мястото на Борислав Българинов. Станев е назначен от квотата на „Има такъв народ“.

От МС разпространиха и кратка биография. „Анатоли Станев е юрист с дългогодишен опит като адвокат в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право, в периода 2007 – 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет – Русе, а от 2020 г. е директор на РИОСВ – Русе“.

Предаването на поста официално вероятно ще се състои утре сутринта, а с интерес се очаква кой ще бъде зам.областен управител. Както е известно, след промените в структурата на областните администрации Русе вече ще има само един заместник. В публичното пространство вече се завъртя и име – на областния председател на БСП Пламен Рашев.

Предстои да се види дали ще има действително протест на несъгласните с назначението на Анатоли Станев еко и граждански активисти.

Exit mobile version