Превозвачи блокираха кръговото на Дунав мост заради тол системата /ВИДЕО/

Протест на превозвачи срещу тол системата се състоя на Дунав мост при Русе. Исканията им са да се върнат винетните такси, тъй като електронното таксуване създава проблеми за шофьорите. Въпреки очакванията за масов протест, камионите бяха малко, но успяха да създадат затруднения в придвижването от и към граничния пункт.

Протестът на Дунав мост, който бе обявен като национален, събра само част от превозвачите. Колегите им са споделили, че се въздържат, тъй като недоволството съвпада с протестите срещу правителството. А желанието на бранша е съвсем различно.

„Протестът има съвсем друга цел и тя е прекратяване на тол системата, която не работи. Тя дава безкрайно много отклонения, глобяват ни непрекъснато неправомерно, нито се отчитат маршрутните карти, за които ни спират, машинките забиват постоянно“, казва превозвачът Мариета Иванова.

Представителят на малка транспортна фирма Милица Милкова също споделя, че постоянно има проблеми в системата на тол пас. Не могат да се закупуват редовно маршрутни карти и се създават проблеми по отношение на плащането.

Превозвачите все още не са изпратили исканията си официално към правителството. Правят превантивен протест с надеждата, че ще ги чуят, въпреки позицията на АПИ, че системата работи успешно.

От бранша заявиха, че ако няма диалог с правителството, протести ще има в цялата страна.

Exit mobile version