Превозвачите в Русе: Трябва да ни плащат, за да караме по тези пътища /ВИДЕО/

Протест на превозвачите се състоя и в Русе. Камионите направиха автошествие по международния път към граничния пункт Дунав мост и обратно, като се движиха със скорост от 20 км в час. Обиколката им затвори за кратко подхода към границата, което доведе до опашки.

Едно от исканията на протестиращите е да не се вдигат тол таксите и да не се плащат за второкласната мрежа. Превозвачите споделиха, че постоянно трошат камионите си по дупките, които би трябвало да бъдат ремонтирани с парите от тол системата.

„Лично ние смятаме, че трябва да получаваме пари, че се движим по тези пътища, във вид на субсидия може да ни го предложат. Защото пътища нямаме, начисляват ни се тол такси, начисляват ни се компенсаторни такси, нещо, което е противно на всички европейски регламенти“, казва Елка Недкова.

Колегата й Ивайло Куманов сподели, че много от превозвачите спират дейност и се отказват. „Осъществяваме транспорти, при които разходите са равни на приходите, няма икономически смисъл да работим. Има и ситуации, в които разходите са по-големи от приходите“, споделя той.

Протестиращите в Русе настояват да се реши и проблемът с опашките на Дунав мост, защото за 60 км до Букурещ им се налага да чакат с часове при липса на елементарни условия и без паркинг.

Превозвачите коментираха още, че протестът им е заради българските граждани, защото ако вдигнат цените на транспортните си услуги, това ще рефлектира върху разходите на българските семейства.

Превозвачите в Русе: Трябва да ни плащат, за да караме по тези пътища

Exit mobile version