Превантивно-информационният център в Русе ще тества нови методи в социалната сфера

Превантивно-информационният център /ПИЦ/ към Общинския съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ съвместно със Сдружение „Happiness academy“ – София организира работилница за пилотно тестване на иновативни инструменти за работа с млади хора в неравностойно положениe. Тя ще се проведе на 1 юни от 13 до 17 ч. в офиса на ПИЦ на ул. „Плиска“ № 78, бл. „Мадара“.

Инструментите, които ще бъдат представени, съчетават принципите на възстановителното правосъдие, работата с изкуства и дигиталното правосъдие с цел да се укрепи равнопоставеността сред европейската младеж. Инструментите са разработени по проект Дигитален арт диалог /Digital Arts Dialogue/ на Сдружение „Happiness academy“ – София, по който е обучен експерт  на ПИЦ – Русе. В работилницата ще се включат преподаватели и студенти от специалностите „Социална педагогика“ и „Социални дейности“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Събитието има за цел да представи иновативни инструменти и практики, които да бъдат ползвани в социалната работата на специалистите. Целта е да се проведе пилотно тестване на разработените иновативни инструменти в Русе, за овластяване на младежи в неравностойно положение, които са обект на работа на специалистите, работещи в социалната сфера.

След приключване на проекта резултати от него ще бъдат представени на обществеността.

Екипът на ПИЦ остава на разположение при проявен интерес от страна на работещите в социалната сфера да представят техниките и практиките по проекта.

Още подробности вижте тук – https://www.digi-arts.eu/bg/home-bg/ .

Exit mobile version