Превантивни мерки в държавните институции, вижте какви са те в Русе

Окръжният съд в Русе няма да отлага с един месец заседанията си, каквато препоръка даде днес Висшият съдебен съвет. Като превенция срещу коронавируса се въвежда допълнителна дезинфекция на сградата, а ученици и студенти временно няма да посещават сградата за лекции по образователната програма на съда.

Препоръчва се на гражданите да правят справки по конкретни дела по телефона или на интернет страницата на съда, а жалби, заявления и други документи да бъдат изпращани по пощата. Посещението в Съдебната палата да става само при неотложност, като се препоръчва да се спазва дистанция от поне един метър, както и да се спазват общоприетите практики за хигиена.

Административен съд – Русе отсрочва с един месец делата за разглеждане в открити съдебни заседания в периода 12.03.2020 г. – 10.04.2020 година.

Със заповед на председателя на съда се преустановяват всички публични събития и инициативи, събрания, обучения и семинари, организирани от и в АдмС-Русе. Въведен е и ограничителен режим за посещенията в съдебната сграда.

Националният осигурителен институт също призова всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията, освен в случаи на реална неотложност. Те могат да ползват алтернативните форми за контакт с НОИ: над 70 електронни услуги, Контактен център (0 700 14 802), писма или електронна поща ( noi@nssi.bg).

Както е известно, персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ предоставя удобен и при сегашните обстоятелства особено подходящ начин за ползване на редица електронни, справочни и административни услуги през интернет страницата на института. Притежатели на ПИК към момента са около 1,5 милиона български граждани, които чрез него могат да получат персонални справки, които са свързани с достъп до личните им данни.

В НАП-Русе в момента няма наплив от желаещи да подават декларации, така че там не се налагат мерки за ограничаване на множество от хора. Засилена е дезинфекцията, която се извършва на всеки два часа, казаха от приходната агенция.

За момента достъпът до сградата на общинска и областна администрации в Русе не е ограничен.

Exit mobile version