Празник на дунавската риба и кулинарни състезания ще насърчават туризма в Русе

Празник на дунавската риба ще се проведе тази година за пръв път в Русе. Събитието е част от програмата за развитие на туризма в общината, която ще бъде представена на сесията на 10 февруари за одобрение от Общинския съвет. Една от основните задачи е изграждането и развиването на туристически продукт в Русе чрез кулинарен, културен и винен туризъм.

Освен Празник на дунавската риба са предвидени и няколко мащабни конкурса, свързани с кулинарията. За първи път ще се организира Дунавска кулинарна купа-Русе, наред със станалите вече традиционни Кулинарен фестивал „На върха на ножа и конкурс „Като шеф готвачите“.

В областта на културата ще се привличат гости на града чрез  Салон за изкуство и култура  „Любов и вино“, Международен Биг Бенд парад, Национална джаз среща, Дунавски панаир на изкуствата и занаятите, Ден на река Дунав, Римски пазар на Сексагинта Приста.

Атракциите в Русе и популяризирането на туристическите услуги ще бъдат представени чрез  16-ото издание на изложението “Уикенд туризъм“, Фестивала на туристическите забавления и анимации и Русенския карнавал. Отново ще има и Годишни награди на Община Русе в сферата на туризма.

Рекламата на Русе като туристическа дестинация заема важно място в програмата за туризма. Поетапно ще бъдат подменени мрежата от телевизори и дисплеи, разположени в ключови за града туристически обекти, на които да се излъчват рекламни филми за Русе. Ще се отпечатат отново карти, брошури и дипляна за най-популярните туристически обекти, както и ще се изработят магнитчета за града и забележителностите му.

Exit mobile version