Празникът на Ветово продължи с традиционни борби и Николина Чакърдъкова

Празникът на Ветово, който се превърна в едноседмична поредица от събития, имаше своята кулминация снощи вечерта. Певицата Николина Чакардъкова изнесе концерт на стадиона, като по време на изпълнението й стана ясно, че тя гостува във Ветово на рождения си ден. Така Николина Чакърдъкова посрещна 53-ата си годишнина сред ветовчани и гостите на града. Тя сподели, че не е могла да откаже поканата от кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед, който е неин стар приятел. Певицата отправи специален поздрав и към бившия депутат Ализан Яхова, която също присъства на празниците.

Началото на вечерта започна с едноминутно мълчание в памет на внезапно починалия зам.-кмет на община Ветово Димитър Денев. В словото си кметът д-р Мехмед Мехмед пожела отминалия дъжд да отмие всичко лошо и благодари на своите съграждани за търпението и доверието през отминалите три години. „Ако оценявате с добра оценка работата ми, ще се боря за вашето доверие и догодина“, заяви д-р Мехмед.

Във вчерашния ден се проведоха и традиционните борби. Титлата „Баш пехливан“ очаквано завоюва Гюрай Хамдиев, който на финала успя да измъкне победата с 13:12 от вицешампиона на България в категория до 125 кг., Айлин Кудрет. По-късно пък Айлин спечели мазните борби, като успя да се наложи над 150-килограмовия Хюсеин Байрам.

Сред официалните гости бяха мениджъри и собственици на „Кварцверке“ и „Каолин“, както и областният лидер на ДПС Дауд Ибрям и кметът на Исперих Белгин Шукри.

Краят на вечерта бе отбелязан с пищна заря, след което кметът даде  вечеря за всички официални гости.

Тази вечер е последна, като на стадиона ще бъдат DJ Adnan Beats, и фолкзвездата Роксана

Exit mobile version