По празниците: Бум на дрогирани водачи зад волана в Русенско

На 26 декември в 06:40 часа автопатрул на РУ – Сливо поле е спрял за проверка лек автомобил с марка „Волво“ на бул. България в гр. Сливо поле. В хода на полицейските действия като водач е установен 31-годишен мъж, който се е оказало, че е седнал зад волана в нетрезво състояние. Тестът с техническо средство е отчел наличие на алкохол над 1.2 промила. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ – Сливо поле, за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 26 декември около 01:30 часа в град Русе на ул. Йордан Йовков, екип на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил „Дачия“, управляван от 31-годишен русенец. В хода на полицейските действия се установява, че мъжът държи количество марихуана в чантата си, което е предал доброволно на униформените. Случаят е документиран и е започнато бързо производство по описа на Първо РУ, с оглед престъпление по чл. 354а, ал.3 пр.2 т.1 от НК.

На 26 декември в 21:50 часа в с. Ценово на ул. Цар Освободител служители на РУ-Бяла са спрели и извършили проверка на лек автомобил „Опел“, при която е изяснено, че водачът /31 г./ управлява превозното средство след употреба на наркотични вещества, като проверката с техническо средство е дала положителна реакция за метамфетамин, канабис и амфетамин. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ – Бяла, за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

И още един случай с наркотици са установили полицаите в Русе. На 24 декември в 23:40 часа, зад блок 103 в русенския кв. „Чародейка“, при обход служители от Второ РУ са забелязали мъж със съмнително поведение, който е тръгнал да бяга, когато ги е видял. Полицаите са го последвали и са го спрели за проверка, при което са установили, че е русенец на 27 г. Станало е ясно, че мъжът носи стъклен буркан, съдържащ две найлонови пликчета с общо 7 топчета суха тревна маса, миришеща на марихуана, както и 3 свити самоделни цигари. Той ги е предал доброволно на униформените. Случаят е документиран и по него е образувано бързо производство с оглед на престъпление по чл. 354а, ал.3 пр. 2, т.1 от НК.

Exit mobile version