По желание на майките: Предлага се да има още две групи в ясла №15

По желание на родителите Община Русе предлага да се разкрият още две смесени яслени групи в детска ясла №15. Решението ще бъде взето от общинските съветници на предстоящата сесия.

Идеята на администрацията е да се закрият сега съществуващите две яслени групи към Дeтска градина „Пролет“, които в последните две години не могат да се напълнят, а на тяхно място да има две нови в ясла №15. Те ще заработят от 1 януари 2022 г.

При обявеното класиране на свободни места за детски градини за учебната 2021/2022 г. става ясно, че само 20 родители са заявили желание да посещават яслена група към детската градина при капацитет 32 деца, а в същото време има 20 деца, които са изявили желание за постъпване в Детска ясла №15, но там няма свободни места и децата ще останат неприети.

По данни на директора на детската ясла, родителите са споделили, че предпочитат децата да се обучават в детска ясла, тъй като в детското заведение има достатъчно медицински персонал, както и назначен педагог, който работи индивидуално с децата.

Exit mobile version