Пощенски марки ще запечатат уникалните Ивановски скални църкви

Две марки, посветени на 800-годишнината от основаването на Ивановския скален манастир „Св. Архангел Михаил“, ще бъдат пуснати в обръщение през 2021 г. Очаква се те да се валидират в края на пролетта, в изнесен пощенски клон пред самите скални църкви, където всеки ще може да си закупи марките.

Пощенско-филателното издание, което ще бъде самостоятелно реализирано към темата „Културно-историческо наследство“, ще включва и специално създаден печат. Той ще може да бъде използван за срок от три работни дни от датата на валидирането в Централната поща в Русе. Самите марки ще могат да се купят във всички централни пощенски клонове в 28-те областни града, както и във филателните магазини, стана ясно след разговор между областния управител Галин Григоров и зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова.

Автор на художествените проекти ще бъде Станимир Желев, който е доказан творец с чувство към детайла и афинитет към духовната тематика. Той е автор на стенописи и иконостаси в църкви и параклиси из цялата страна.

 

Exit mobile version