Потвърдиха коронавирус на пациент от Разградско, докато е в болница в Русе

41-годишен мъж от село Ясеновец стана първият случай на коронавирус от Разградско и тринайсети, установен в Русе. Пациентът е настанен в УМБАЛ „Медика“, научи Русе Медиа, а по информация на сайта razgrad24-7.com  той е постъпил в болницата в Русе в неделя. От лечебното заведение пренасочиха въпросите към директора на РЗИ-Русе, който представлява областния щаб. Д-р Маргарита Николова обясни, че официална информация ще бъде дадена след изявлението утре на ген.Мутафчийски, тъй като той трябва да обяви новия случай. Но бе категорична, че няма повод за притеснение относно сигурността за здравето на пациенти и персонал на лечебното заведение заради установена зараза.

41-годишният мъж първоначално е бил приет за друго заболяване, но след това е преместен в ново отделение и е бил изследван за коронавирус. По неофициална информация мъжът е имал силна кашлица, както и придружаващи заболявания – диабет и високо кръвно, и затова е потърсил медицинска помощ.

От РЗИ-Разград са извършили предварително епидемиологично проучване и са поставили под карантина семейството на пациента – съпругата, двете му деца и брат му. Пред здравните власти роднините са заявили, че мъжът не е излизал от дома си и не е имал други контакти. Затова засега под карантина остават само контактните лица от първи ред. Вече са им взети и проби, а от РЗИ-Разград ще продължат проучването относно контактите на мъжа.

Хората от Ясеновец вече обмислят как да помогнат на семейството му, тъй като съпругата е безработна.

Exit mobile version