Пострадалите жени от тежката катастрофа на Русе-Разград са в болница

Двете жени от Русенско, които пострадаха при тежката катастрофа вчера на пътя Русе-Разград, са в болница без опасност за живота. Както Русе Медиа писа, 47-годишен мъж от град Цар Калоян загина в инцидента вчера, станал около 17 часа в района на рибарниците до Цар Калоян.

Той е бил зад волана на „Форд Фокус“, като навлиза в платното за насрещно движение и блъска с дясната си част „Тойота RAV4“, шофирана от 30-годишна жена от Ветово. Заедно с нея е била и 24-годишна пътничка от Бъзън.  При удара джипът се е преобърнал. Движещият се в същата посока към Русе 62-годишен румънец с бус „Ивеко“ не успява да спре и се удря леко в двата автомобила.

Пристигналите на място служители на „Пътна полиция“ и ЦСМП-Разград установяват, че на място е загинал водачът на „Форд“-а. Водачката на джипа и 24-годишната й спътничка са откарани в МБАЛ-Разград, където е установено, че първата е с комоцио, а втората – с фрактура на лумбален прешлен. Оставени са в болницата под наблюдение, без опасност за живота. Румънският гражданин не е пострадал.

По случая е започнато досъдебно производство по чл.343, ал.1, В във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

Exit mobile version