Поставиха знаците за забрана на тировете да се движат в лява лента в Русе

Във вчерашния съботен ден Община Русе е поставила обещаните знаци, които забраняват за тежкотоварните камиони да се движат в лявата лента по о бул. “България” и бул. “Тутракан” от Кръговото на Дунав мост до Индустриална зона „Тегра“ в Русе. Решението за тях бе взето на Комисията по безопасност и организация на движението, като забраната не важи за транзитно преминаващите камиони, които не отиват към Дунав мост.

За поставянето им съобщи кметът Пенчо Милков, който коментира, че положението с тежкотоварните камиони отново е нетърпимо и огромният трафик блокира града, въпреки взетите мерки. Според него с новите знаци, въпреки че такива съществуваха и до момента на бул.“България“, се развързват ръцете на МВР да глобява тировете, които се движат в лява лента и задържат колите, предизвиквайки “тапи”.

Знаците се поставят и от двете страни на платното в посока на движението, за да няма оправдания, че не са видени“, каза още Милков.

Според шофьори обаче тези знаци няма да решат проблема, предвид факта, че основните нарушители са чуждестранните водачи на камиони, които трудно се санкционират.

Exit mobile version