Посред нощ: 71-годишна жена от Средна кула даде 4500 лв. на измамници

71-годишна жена от кв.“Средна кула“ е поредната жертва на телефонните измамници. Сигналът е подаден през нощта на 7 срещу 8 декември.

Жената разказала, че по тъмно била потърсена на домашния си телефон от мъж, който се представил като „доктор Николов“. Той първо разпитал жената за нейни близки, след което я уведомил, че дъщеря й е пострадала при катастрофа и спешно се нуждае от операция, за която са необходими 15 000 лева.

След продължителен разговор с мнимия лекар, пенсионерката обяснила, че има налични само 4500 лева. Мнимият лекар я накарал да не затваря телефона, разпитал я за точния й адрес, а след това казал, че ще изпрати човек, за да прибере парите за операцията.

Така около 23 часа я накарал да излезе пред дома си и да чака. Дошъл мъж с маска на лицето, който се представил, че е пратен от доктора, и тя му дала найлонова чанта с 4500 лв.

Жената се прибрала в дома си и зачакала да й се обадят от болницата. Когато след около половин час се прибрала внучката й, тя научила за телефонния разговор и за предадената сума и сигнализирала на тел. 112. По случая е започнато досъдебно производство по описа на Първо РУ и се разследва.

Exit mobile version