Посред бял ден пияна шофьорка се заби в тухлена ограда

Посред бял ден 52-годишна шофьорка, употребила значително количество алкохол, предизвика катастрофа в село Босилковци. Инцидентът е станал на 6 август около 13:00 ч, когато водачката на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с русенска регистрация е напуснал лентата за движение и се е ударил в тухлената ограда на къща в селото. По автомобила и оградата е имало нанесени материални щети. Жената е била изпробвана от служителите на реда от РУ-Бяла за употреба на алкохол, при което уредът е отчел 3,29 промила. Кръвната проба е показала концентрация на алкохол от 3,17 промила. Случаят е документиран от униформените и материалите са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 52-гоишната бързо производство.

Още един водач е бил заловен от полицията да шофира след употреба на алкохол. На 7 август около 00:40 ч. екип на сектор „Пътна полиция“ е спрял за проверка автомобил на ул. „Борисова“ в Русе. Зад волана на „Форд“-а е бил 51-годишен русенец. Направената проба за алкохол е отчела 3,71 промила. Случаят е предаден на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство.

Друг водач пък е установен на паркинга на МОЛ-Русе с алкохол и наркотици. Лекият автомобил „Фолксваген Поло“ със софийска регистрация, управляван от 31-годишен мъж от Русе, е бил проверен от полицаите. Алкохолът на шофьора е бил 1,57 промила, а тестът за наркотици е бил положителен за амфетамин. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за дрога, а само за алкохол. Съставени са му два акта и е образувано бързо производство.

Exit mobile version