Последният ден на Казанова става сюжет в русенска премиера на 4 март

Комедията „Три нюанса“ ще разкаже премиерно на 4 март за последния ден в живота на великия любовник Джакомо Казанова. Идеята е на актьора Иван Самоковлиев, който е автор на текста, режисьор и изпълнител на главната роля. Проектът му е подкрепен от Драматичния театър в Русе, който мотивира творците да правят собствени сценични разработки.

„Спектакълът е един експеримент, материал, в който абсолютно всичко се разминава с действителността. Единственото вярно е, че Казанова умира в замъка, където се развива действието в пиесата. Той представя събитията от гледна точка на тримата участници – три едноактни пиеси, в които за последния ден на Казанова разказват героят, перачката и икономката“, обясни Иван Самоковлиев.

Той сподели, че отдавна е имал идеята да направи спектакъл за Джакомо Казанова – първоначално моноспектакъл, но се е отказал впоследствие. Постепенно се е стигнало до написването на текста на „Три нюанса“.

Заедно с Иван Самоковлиев участват актрисите Евгения Явашева и Надя Банчева, а сценографията и костюмите са дело на художничката Виолета Радкова.

Билетите за първата премиера вече са продадени, следващото представление е на 13 април в малката зала на театъра.

Exit mobile version