Поредните пияни водачи хвана полицията, единият направил ПТП

Поредните пияни водачи бяха установени от полицията при проверки в Русе. Единият шофьор дори е предизвикал катастрофа с леко ранен и е бил задържан за 24 часа.

Инцидентът е станал вчера около 16:50 часа на бул. „Липник“ в Русе край кръстовището с ул. „Н. Петков“. Униформените установили, че автомобил „Форд“, управляван от 34-годишен мъж,  не е съобразил скоростта и интензивността на движение и е ударил автомобил „Фолксваген“, чиято водачка е пострадала. 34-годишният шофьор е бил тестван за алкохол, като дрегерът е отчел 2,38 промила посред бял ден. За констатираните нарушения на мъжа са съставени няколко акта, а самият той е бил задържан.

В другите случаи с пияни шофьори за щастие няма произшествия. На  16 май около 22:25 ч. на ул. „Николай Здравков“ за проверка е бил спрян товарен автомобил  „РеноТрафик“. Тестът с дрегер е показал, че 34-годишният шофьор има 1,48 промила алкохол.  Той отказал да даде кръвна проба в болницата и е образувано бързо производство.
На  15 май около 20:45 ч. при проверка на лек автомобил „Дачия Логан“ на ул. „Плиска“  полицаите се усъмнили, че 58-годишният водач е употребил алкохол. Пробата с дрегер е показала 1,99 промила, а кръвната проба е била 2,11 промила. По този случай също е образувано бързо производство.

Exit mobile version