Поради високите температури: Парното в Русе ще бъде пуснато в началото на ноември

„Въпреки че вече е средата на месец октомври, не се очаква скоро да преминем към пускане на централното отопление, тъй като за момента е твърде топло. Предполагаме, че необходимите условия за начало на отоплителния сезон ще настъпят едва в началото за ноември, което в последните години се случва все по-често.“ каза инж. Севдалин Желев от Топлофикация Русе.

Директорът напомни, че за пускане на парното са необходими 3 последователни дни със средноденонощни температури под 12 градуса, както и да е обявена синоптична прогноза за дългосрочно понижаване на температурите. В разрез с края на месец октомври в идните дни се очаква термометрите в някои български градове да отчетат летни стойности от 30 градуса.

„Прогнозите през тази година гарантират още малко време на гражданите, в което могат да завършат необходимите ремонтите по вътрешните отоплителни инсталации. Моментът е подходящ и да бъдат инспектирани всички индивидуални уреди за дялово разпределение. Възможно е срокът на метеорологична проверка да е изтекъл, батерията да е паднала или уредът да се е повредил. Ако индивидуалните водомери, топломери и топлинни разпределители не работят правилно е препоръчително да бъдат подменени преди началото на отоплителния сезон, за да не се създават допълнителни неудобства като за Вас, така и за Вашите съседи.“ обясни инж. Севдалин Желев.

Директорът на Топлофикация Русе обясни, че при настъпване на условията за пускане на централното отопление, първо ще бъде подадена топлина към болниците и учебните заведения, а по-късно и към административните учреждения и жилищните сгради на територията на гр. Русе.

 

Exit mobile version