Полиция и РЗИ проверяват за маски, дистанция и карантина, има и актове

608 проверки за маски, дистанция и карантина в Русенска област са извършили през изминалата седмица служителите на МВР, РЗИ и Агенцията по безопасност на храните, съобщиха от Областна администрация. Информацията е предоставена от институциите на зам.областния управител Свилен Иванов, който изпълнява длъжността председател на оперативния щаб.

От полицията са съставили 228 предупредителни протокола за неспазване на противоепидемичните мерки, като сред най-често срещаните нарушения са неносене на маски и струпване на повече хора от позволеното, без да се спазва дистанция от минимум 1.5 м. Проверени са и 447 души за спазване на наложената им домашна карантина, като нарушения не са установени.

Паралелно с органите на реда 98 проверки са извършили и инспекторите от РЗИ-Русе. Три от тях са в следствие на подадени сигнали, съставени са и 7 акта.

Проверки текат и от страна на Областната дирекция по безопасност на храните. За периода от 23 до 29 октомври са проверени 63 обекта, от които 43 магазина за хранителни стоки, 11 места за продажба на бързи закуски, 6 кафе-бара и 3 ресторанта. Констатацията е, че не се установяват несъответствия при прилагане на противоепидемичните мерки. Проверките са насочени само към персонала и  хигиенното състояние на обекта.

Exit mobile version