Полиция и КООРС координират камионите от новия паркинг към Дунав мост /ВИДЕО/

Буферен паркинг ще разтоварва опашките от камиони на Дунав мост при Русе. Новото трасе бе изградено на бул.“България“, който е международния път от София към граничния пункт, за да не се трупат тировете по пътя за Силистра. Инициативата е на общината и се осъществява съвместно с екипите на Пътна полиция.

Заради затворените гранични пунктове с Румъния, днес опашката на Дунав мост достигна близо 10 км. Част от камионите бяха спирани от екипи на Пътна полиция и пренасочвани към новия паркинг, където могат да изчакват до 80 превозни средства.

„Проблемите възникват на ГКПП, там са до 400-500 автомобила. Опашката на Мартен продължава, и този тир-паркинг подпомага, още оттук започва спирането на тировете да може там да бъде по –облекчена процедурата. Екипи на КАТ и на Второ РУ работят заедно с екипи на КООРС, тъй като доста голяма е опашката. Те подават помежду си своевременно информация при освобождаване на възможност за придвижване на колоната, да бъдат пускани камионите от бул.„България“ да се ориентират към бул. „Тутракан“ и да стигнат до ГКПП“, обясни директорът на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов.

Трасето е изградено така, че да не пречи на движението на останалите автомобили, а скоростта е ограничена до 50 км в час. Има химически тоалетни и контейнери, а шофьорите намират идеята за добра.

Exit mobile version